Quantcast
Channel: Az Expert Training Kft. hivatalos blogja
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25

Siker a mobilalkalmazás fejlesztői képzés zárórendezvényén

0
0

Tíz ifjú info-titánt bocsátott a piacra a Debrecenben másodízben megrendezett mobilalkalmazás fejlesztői képzésFebruár 6-án 17 órakor izgatottan gyülekeztek a mobilalkalmazás fejlesztői képzés zárórendezvényére készülő hallgatók, akiknek – mint egy éve, ezúttal is feladatuk volt, hogy a képzésben végzett feladataikról prezentációban számoljanak be. A Schönherz Iskolaszövetkezet és az Expert Training Kft. társszervezésében bonyolított képzés során ugyanis elsődleges szempont volt, hogy a szakmai ismeretek mellett a résztvevők kommunikációs és kooperatív képességeit is széles körben fejlesszék.


A résztvevők izgatottak készülődtek 17 órától a szakmai rendezvényre


Az országszerte 4-edszer megszervezett tanfolyam a korábbi tapasztalatokra építve zajlott 2013 novemberétől múlt hét csütörtökig, amikor is 18 órától az informatikai kari campuson sor került az ünnepélyes zárásra. A rendezvényen a résztvevők két ötfős csoportja a közösen fejlesztett alkalmazásokról készített prezentációban számolt be. Ezúttal a debreceni informatikai cégek képviselői előzetes regisztrációval saját mobileszközeiken is tesztelhették az appokat. A többi odalátogató számára pedig Wifi kapcsolat biztosításával és QR kódokkal ellátott szórókártyákkal biztosították az alkalmazások elérését. A tavalyi képzéstől eltérően most a két csapat két hasonló specifikációval rendelkező, ám mégis különböző feladatot kapott, így született meg a PartyApp és a Schönherz App. A projektzáró rendezvényre ezúttal is nagy volt az érdeklődés, hiszen a munkaerő-felvételben érdekelt cégvezetőkön kívül az egyetemi hallgatók is képviseltették magukat a résztvevők soraiban.

dr. Mihálydeák Tamás, az Informatikai Kar dékánja


A rendezvényt dr. Mihálydeák Tamás, az Informatikai Kar dékánja nyitotta meg megköszönve a kezdeményezésben közreműködő szervezetek és dr. Juhász István tevékeny munkáját, mely nélkül a képzés ilyen minőségben nem jöhetett volna létre. A köszöntőben egyszersmind szó esett néhány, a kar szempontjából lényeges aktualitásról, így az önálló Informatikai Kar tízéves jubileumáról, illetve a március 17-18-án megrendezésre kerülő Informatikai Szakmai Napokról. Utóbbi során a Teszt és tea című rendezvény alkalmával bemutatkozik többek között a Hungarian Testing Board (HTB) és a Debreceni Tesztelési Kerekasztal, mely a szoftvertesztelés debreceni szakmai platformjaként alakult meg 2013-ban. A dékán felvezető szavai után Lovas István, a Schönherz Iskolaszövetkezet régióvezetője köszöntőjében bemutatta a Schönherz Akadémia céljait és működését, illetve elővezette a képzés koncepcióját. Ezekről, és a képzés gyakorlati részleteiről már Dr. Juhász István számolt be, átadva a szót, a résztvevőknek, akik egyesével beszéltek a fejlesztett appokról.

A rendezvényre nagy volt az érdeklődés


A tíz ifjú fejlesztő az alapos felkészülésnek hála igen jól állta a sarat a prezentációk és az előadást követő állófogadás során is. Utóbbi jelentősége a kapcsolatépítésben rejlett, hiszen itt lehetőség nyílt arra, hogy egy-egy kávé, üdítő, vagy szendvics mellett a hallgatók és a piaci szereplők szemtől szemben találkozhassanak, beszélgethessenek. A fogadás során az appokkal kapcsolatban is kérdéseket intézhettek a fiúkhoz az érdeklődők, így a találkozó rendkívül interaktívra, amellett pedig kifejezetten jóhangulatúra sikerült. Ez azért is nagyon fontos, mert a program elsődleges célja az volt, hogy az informatikai munkaerőpiac igényeinek megfelelően képezzen tehetséges fiatalokat, biztosítva ezzel számukra, hogy már tanulmányaik alatt szakmai tapasztalatot szerezhessenek egy-egy informatikai cégnél. A fiúk a piaci szereplők számára olyannyira szimpatikusak voltak, hogy már a héten állásinterjúkra várják őket, így jó esély van rá, hogy mindannyian el tudnak helyezkedni valamilyen junior fejlesztői pozícióban. Jelentőségénél fogva az esemény a sajtóban is nagy visszhangot kapott, hiszen az online cikkek mellett (unideb.hu, civishir.hu stb.) a BestFM Rádió és a Campus Rádió is beszámolt a rendezvényről.

A továbbiakra vonatkozóan érdeklődve várjuk a fejleményeket, és remélhetőleg hamarosan elégedett cégekről és sikeres pályakezdőkről számolhatunk be. A program folytatása azonban nem várat sokáig magára, hiszen a debreceni informatikai cégek nagy munkaerőigényére való tekintettel február végén újabb mobilalkalmazás fejlesztői képzés indul .

Viewing all articles
Browse latest Browse all 25

Latest Images

Trending Articles